LESBRIEF - Woeste Willem Voorlezen met Verhaalbegrip

Met deze lesbrief ga je betekenisvol aan de slag om deze klassieker van Ingrid & Dieter Schubert tot leven te brengen. Geef niet alleen het prentenboek cadeau, maar zorg ook voor verdieping van het verhaalbegrip bij de kinderen.


VERHAALBEGRIP

Woeste Willem is een fantastisch prentenboek waar al veel lessen voor zijn ontwikkeld, vooral gericht op het piratenthema. Maar je kunt meer halen uit deze klassieker en ook werken aan het ontwikkelen van verhaalbegrip bij jonge kinderen. 

LEES met LOES heeft een lesbrief ontwikkeld waarmee je het verhaalbegrip van kinderen vergroot. Je ontdekt samen de diepere lagen in het verhaal.

LESBRIEF

De lesbrief bevat een stukje theorie over verhaalbegrip, verhaalanalyse, het ontwikkelen van een voorleespatroon en het toepassen van leesstrategieën. Je werkt zo tegelijkertijd aan begrijpend luisteren, leesbeleving én het vergroten van de literaire competentie van de kinderen.

In 5 voorleessessies is stap-voor-stap uitgewerkt hoe je elke keer een ander aspect van het verhaal belicht. Zo duik je steeds dieper het verhaal in en zoek je samen naar de interpretatie van het verhaal. Met betekenis-volle verwerking zorg je er vervolgens voor dat kinderen bezig zijn met het verhaal en zo spelenderwijs stappen zetten in hun literaire ontwikkeling.

BESTELLEN

De lesbrief van 20 pagina's is gedrukt op stevig papier, zodat je hem lang kunt bewaren.

Losse exemplaren zijn voor € 9,95 te bestellen (of samen in een verhalen-tas) bij kinderboekwinkel de Kleine Kapitein.

Of bestel een pakket voor het hele team of om als leesconsulent (samen met het boek) uit te delen aan scholen:

  • 10 lesbrieven € 85*)
  • 24 lesbrieven € 199*) + online training

*) excl. btw en verzendkosten


Binnenkort verschijnen lesbrieven
Voorlezen met Verhaalbegrip over: 

  • Ik ben bij de dinosaurussen geweest van Floor de Goede & Edward van de Vendel (past goed in het thema van de Kinderboekenweek 2020)
  • Coco kan het! van Loes Riphagen (Prentenboek van het jaar 2021, Nationale Voorleesdagen 2021) => bij de Bibliotheek aan de Vliet
  • Mama kwijt van Chris Haughton