MET DE LESBRIEVEN DIRECT AAN DE SLAG

Wil je als leesconsulent of leerkracht meer halen uit prentenboeken? Ga dan aan de slag met de lesbrieven Voorlezen met Verhaalbegrip. Hiermee maak je echt het verschil en zorg je ervoor dat voorlezen tot verrijking zorgt. Een goede voorbereiding op begrijpend lezen later. Elke lesbrief bevat theorie over het vergroten van verhaalbegrip en 5 stap-voor-stap uitgewerkte voorleessessies. Je duikt steeds dieper het verhaal in en zoekt naar de betekenis van een verhaal. Er zijn 3 prentenboeken uitgewerkt: Woeste Willem, Ik ben bij de dinosaurussen geweest en Max en de Maximonsters.

NIEUW: De Boekenkring
Wil je als leesconsulent De Boekenkring introduceren of een nieuwe impuls geven op een basisschool? Geef dan een teamtraining om de leerkrachten te enthousiasmeren. Met deze lesbrief kun je direct een training verzorgen aan de hand van de theorie die beschreven staat plus de 21 praktische opdrachten bij actuele boeken. En als extraatje bevat de lesbrief ook nog eens 32 kant-en-klare werkvormenkaartjes. Geef tijdens je training elke leerkracht een lesbrief en je kunt direct aan de slag met een inspirerende training. 

De lesbrief is gedrukt op stevig papier, zodat de leerkracht deze kan bewaren en er na de training ook nog mee aan de slag kan in de klas.

BESTELLEN

Combinatiepakket
3 verschillende lesbrieven Voorlezen met Verhaalbegrip voor € 25
4 verschillende lesbrieven (Voorlezen met Verhaalbegrip + De Boekenkring) voor € 30

De Boekenkring
Per pakket te bestellen, zodat je direct een teamtraining kunt geven op een school:
- 75 ex. à € 3,50 per stuk
- 50 ex. à € 4 per stuk
- 25 ex. à € 4,50 per stuk
Alle prijzen zijn excl. btw en verzendkosten.

Je kunt ook een mail sturen met je bestelling of vraag naar: info@leesmetloes.nl


Introduceer de Boekenkring op een school met deze lesbrief. Met 21 opdrachten voor leerkrachten (en leerlingen) bij 22 boeken.
Inclusief 32 werkvormenkaartjes en doorverwijzingen naar soortgelijke boeken.

Lesbrief van 36 p.

Max en de Maximonsters is zo rijk dat je er met iedere leeftijds-groep nieuwe ontdekkingen in kunt doen, van onderbouw tot bovenbouw. Ga aan de slag met deze klassieker en ontdek de diepere lagen in dit verhaal.

Lesbrief van 24 p.

In het prentenboek Ik ben bij de dinosaurussen geweest speelt het jongetje uit het verhaal de hoofdrol in het boek dat hij zelf vasthoudt. Hoe bijzonder is dat? Een boek in een boek. En hoe werkt dat eigenlijk?

Lesbrief van 20 p.

Woeste Willem lijkt heel stoer, maar is hij dat wel? En hoe zit het met Frank? Onderzoek de ontwik-keling van deze 2 personages. En duik samen in nog meer tegen-stellingen die dit verhaal zo bijzonder maken.

Lesbrief van 20 p.

Reactie op de lesbrief De Boekenkring:
Wij (Bibliotheek Oostland) hebben de nieuwe lesbrief voor 3 teamtrainingen aangeschaft om te gebruiken iov de Cultuurtrein Oostland. De lesbrief is zeer overzichtelijk, de opdrachten goed uitgeschreven en de extra info via de QR-codes nuttig voor latere verdieping.

Reactie op de lesbrief Max en de Maximonster:
Ik was erg onder de indruk. Allereerst schitterend vormgegeven en gedrukt op dik papier en daarnaast inhoudelijk heel duidelijk. Voor verschillende leeftijdsgroepen biedt Loes boeiende, diepgaande suggesties om met het boek (en de verfilming) te werken. 

Reactie van een school op het gebruik van de lesbrief over Woeste Willem:
De informatie over de karakterontwikkelingen van Willem en Frank waren toch wel nieuw voor ons, niemand had eigenlijk het boek op die manier van tevoren zo bekeken, dus dat was nieuw en verrassend. Voor de kleuters was het nog best pittig om dit uit het verhaal te halen. Met de gerichte vragen die Loes had gemaakt lukte het wel, maar in sommige groepen moest je er echt wat meer op aansturen. Het was wel mooi om te merken dat de kinderen helemaal in het verhaal meegingen, ook omdat je het dan herhaald voorleest, maar toch iedere keer vanuit een andere invalshoek.