VOORLEZEN MET VERHAALBEGRIP

Tijdens deze training leer je hoe je betekenisvol aan de slag kunt met prentenboeken. Door uitgebreid op thema's en gebeurtenissen uit het verhaal in te gaan, vergroot je het verhaalbegrip van kinderen. En met meer verhaalbegrip, werk je niet alleen aan begrijpend luisteren, maar leg je ook een stevige basis voor begrijpend lezen. 

Training voor leesconsulenten, leerkrachten of leescoördinatoren.

KIJK WIJZER NAAR PRENTENBOEKEN

Met mijn KijkLeesWijzer Prentenboeken leer je verdiepend te kijken naar verhalende prentenboeken. Als je de diepere lagen uit prentenboeken haalt, ontdek je dat je prentenboeken kunt inzetten voor alle groepen in het basisonderwijs, van kleuters tot en met groep 8. In een training leer je werken met deze aanpak. Zie ook artikel.

Training voor leesconsulenten, leerkrachten of leescoördinatoren.

AAN DE SLAG MET RIJKE TEKSTEN

Het Leesoffensief roept op om te zorgen voor een rijk leesaanbod met rijke teksten. Rijke teksten vormen de basis van 'dieplezen'. Bibliotheken kunnen een belangrijke rol vervullen om scholen te inspireren. Vragen die aan de orde komen tijdens deze training: Wat zijn rijke teksten? Hoe vind je rijke teksten Welke rol kun je als leesconsulent vervullen?  

Training voor schoolteams, leesconsulenten of een netwerktraining voor leescoördinatoren.

DE BOEKENKRING

Een inspirerende en praktische training om een schoolteam te enthousiasmeren voor lezen en boeken. Met deze werkvorm werk je zowel aan leesmotivatie als aan het vergroten van de literaire competentie

In deze training wordt de Lesbrief De Boekenkring gebruikt. Iedere deelnemer krijgt een lesbrief (inclusief de werkvormenkaartjes) en het bijbehorende boekenpakket hoort ook bij de training, zodat het team de volgende dag aan de slag kan.

Deze training kan als een Train de trainer leesconsulenten of als  teamtraining op basisscholen afgenomen worden.

VERTEL EENS.....

Met de Vertel eens aanpak van Aidan Chambers leer je om verdiepend te praten over een verhaal. Via een vaste opbouw van het gesprek, denken leerlingen na over de betekenis van een verhaal en vooral over wat het met ze doet. Je gaat op zoek naar bewijzen in de tekst (of illustraties) en duikt zo steeds dieper het verhaal in. 

Elk gesprek is weer anders en leidt tot  nieuwe inzichten voor de deelnemers. Leer hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. 

Deze training kan als een Train de trainer leesconsulenten of als een teamtraining op scholen afgenomen worden.

LEESthee

 

Geniet tijdens het lezen van een heerlijk geurend en ontspannend kopje LEESthee. Samen met TuinJoop heb ik deze verrukkelijke LEESthee samengesteld.
Leuk om cadeau te doen aan cursisten of uit te delen bij je LEES evenement. 

 

Je kunt LEESthee bestellen bij Tuinjoop.